miercuri, 13 martie 2013

distilerie uleiuri esentiale

              Inca de anul trecut am inceput pregatirea proiectului pentru distilarea plantelor aromatice si medicinale.Pana la inceputul lunii aprilie speram sa punem totul in functiune si sa impartasim cu dumneavoastra primele esente extrase de noi prin metoda distilarii cu abur.Uleiuri volatile sau esenţe aromatice, uleiurile esenţiale sunt obţinute din frunzele, rădăcinile, florile, fructele şi din seminţele plantelor.
               Datorită proprietăţilor curative, se întrebuinţează atât în medicina naturistă,aromaterapie şi în cosmetică.Uleiuri esentiale sunt folosite la fel si in parfumuri,industria medicamentelor si industria alimentara. Din cauza faptului că sunt foarte concentrate, folosite incorect, pot dăuna sănătăţii.



               Poate aceasta afacere pare banala dar pe piata romaneasca totul provine din import si de multe ori nu ai garantie ca produsul care l-ai cumparat este ceea ce scrie pe eticheta.Nu am deschis acest blog pentru a critica unii fabricanti,imprtatori sau procesatori dar noi o sa fim primii care o sa oferim garantie totala inclusiv prin posibilitatea de a ne vizita distileria noastra si a participa cu noi la distilarea plantelor.O sa fim controlati de Ecocert si o sa respectam in totalitate productia in regim BIO.
               O sa adaug cateva poze cu inceputul nostru adica cu lucrari de imprejmuire,poarta, teren. Ne aflam la numai 8 km de orasul Buzau, in satul Lipia,comuna Merei.
De aici am plecat si acum suntem in stadiul in care detinem o constructie de 25 mp care este spatiul de distilare,grup sanitar,foraj propriu care este foarte important pentru calitate uleiurilor esentiale,cazan inox (cuva plante) de 600 kg,racitor de 1000 L cu serpentina de 18 ml din inox alimentar, generator vopor de 50 l din inox alimentar si tot ceea ce este necesar distilarii plantelor medicinale si aromatice. In curand o sa ma adaug ceva fotografii si bineinteles o sa trecem in acest blog si o sa impartasim cu dumneavoastra toate experientele pe care le v-om face.Pentru orice detaliu sau  intrebari nu ezitati sa ne lasati un coment. Multumim si pe curand!
13/09/2014
Continuam cu proiectul nostru.Am construit deja soba pentru incalzitorul de apa si am facut o proba sa vedem daca genereaza abur. Va atasez cateva poze 




O sa incerc sa pun si un video cu proba facuta de noi......

In aceasta iarna o sa impartasim cu dumneavoastra primele distilari facute de catre noi cu cetina de brad si de molid. O sa revenim cu probele pentru cazanele de inox si va tinem la curent cu orice noutate. Multumim pentru interesul dumnevoastra de a citi aceste cateva randuri !



3 comentarii:

  1. deci, cand putem achizitiona produse de la dumneavoastra?

    RăspundețiȘtergere
  2. Va intereseaza plante medicinale sau aromatice?
    Sunt un mic producator si in acelasi timp si recoltez din zona muntilor Macinului diverse plante medicinale.

    RăspundețiȘtergere
  3. unde se gasesc uleiurile dumneavoastra si ce preturi au ?

    RăspundețiȘtergere